Case studies

Vi är stolta över våra kunder och därför är vi extra stolta över att kunna presentera flertalet case studies som tagits fram i nära samarbete med våra kunder. De flesta av våra uppdrag är komplexa och kräver ett samarbete utöver det vanliga. Det kan gälla allt från möten, planering, projektledning, konsultation, installation, byggnation, service, drift, underhåll och support 24/7.

Vad som är optimalt är individuellt. Nedan finner du ett brett urval av kundreferenser från olika branscher, med olika lösningar och utmaningar.

Specifika case studies?

Saknar du något specifikt case? Tveka inte att kontakta Coromatic för fler referenser inom just ert område.


 • Tryggad elförsörjning på Afrikas horn

  Försvars- och säkerhetskoncernen SAAB driver en civil camp inom FN:s område i Somalias huvudstad Mogadishu. Elförsörjningen består av tre elverk, som efter relativt kort tid började gå ner en efter en. När endast ett dieselaggregat återstod i drift kontaktade SAAB Coromatic.

 • Solid infrastruktur säkrar Swedbank

  Under 2014 flyttade Swedbank sitt huvudkontor från Brunkebergs torg i centrala Stockholm till en helt nybyggd kontorsfastighet på 45 000 kvadratmeter i Sundbyberg utanför staden. Syftet med flytten var att skapa en ny och mer modern arbetsplats för bankens anställda för att motsvara de krav på digitalisering som kännetecknar en modern bankverksamhet.

 • Reservkraft till Østfolds Kalnes sjukhus

  Under 2016 togs Østfold fylkes nya regionsjukhus, Østfold Kalnes sjukhus i Sarpsborg, i full drift. Sjukhuset tillhandahåller både specialist- och allmänsjukvård för de 300 000 invånarna i Øsfolds fylke.
  Det nya sjukhuset, som har en yta på totalt 85 500 kvm, har en av Norges största akutmottagningar och kan ta emot upp till 100 akutfall om dagen. 2010 fattade södra och östra Norges hälso- och sjukvårdsmyndighet beslutet att bygga ett nytt sjukhus till regionen.

 • Risk för översvämning skyndade på IT-flytt

  Vid en sårbarhetsanalys som Myndigheten för Samhällig beredskap, MSB, gjorde av landstingets verksamhet konstaterades att driftsäkerheten för datorhallen var alldeles för sårbar vid exempelvis en översvämning med sitt läge precis intill Svartån.

 • Färöarna Telekom

  Føroya Tele, det största telekombolaget på det lilla öriket i
  Nordatlanten, Färöarna, bestående av 18 öar som hyser cirka
  50 000 invånare. Dagligen servar operatören 38 000 abonnenter
  med mobiltelefoni, fast telefoni och bredbandstjänster.
  Företaget erbjuder också hostingtjänster för företag och
  organisationer.

 • Hade inte allting fungerat, hade inget fungerat.

  Den nya, gröna datorhallen i Växjö var resultatet av ett samarbete mellan Wexnet, Växjö kommun, Kronobergs läns landsting och företaget Visma och är en symbol för såväl framtidens gröna IT som för Växjös viktiga klimatsatsningar.

 • Säkerställning av data- och telekommunikation

  Vattenfall är en av Europas största elproducenter och hade 2014 en nettoomsättning på över 165 miljarder sek och drygt 31 000 anställda. Företaget producerar el och värme från sex energislag: vindkraft, kärnkraft, naturgas, biomassa, kolkraft och vattenkraft. Vattenfall ägs till 100 % av den svenska staten.

 • Livskritisk kraftförsörjning

  Södersjukhuset, SÖS, är som ett samhälle i sig. Med över 100 avdelningar och mottagningar skapas en vårdkedja som bildar hela livets sjukhus. Som akutsjukhus tar SÖS emot cirka 145 000 akut sjuka personer varje år och omkring 70 procent av kirurgklinikens patienter är akutfall. Fler än 7 000 barn föds på BB och skapar en av landets största förlossningsavdelningar. Alla dessa verksamheter måste fortgå även när det blir strömavbrott för en kortare eller längre tid.

 • Utveckling med säker kraftförsörjning

  Swedavia äger, driver och utvecklar ett nätverk av tio svenska flygplatser. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2015 reste totalt 37,6 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser. En av dem, Bromma Stockholm Airport, står nu inför en stor upprustning där Coromatic har anlitats för installation av UPS och reservkraft.

 • Kamp mot klockan vid sårbar IT-flytt

  Som leverantör av bland annat mjukvarulösningar som ger den globala finansbranschen tillträde till världens börser, var det mycket som stod på spel när hela Orc Groups IT-infrastruktur med över 100 serverar skulle flyttas till den nya hallen i Stockholm.

 • as a Service

  Falkenbergsbaserade hostingföretaget GleSYS är på stark frammarsch. Under företagets expansion har de tagit hjälp av Coromatic vid byggnationen av nya datacenter. Vid den senaste etableringen isolerades reservkraft och UPS till att bli en tjänst – as a Service.

 • Med hela världen som arbetsfält

  Sedan starten 1987 har Piteåbaserade företaget BoxModul, som idag är en del av Coromatic, producerat kundanpassade modulära kompositkonstruktioner till bland annat försvars- och telekomkunder. Ett av de senaste uppdragen handlade om att sätta upp ett komplett datacenter i Ghanas huvudstad Accra i samarbete med Ericsson.

 • Ett futuristiskt datacenter

  När Fido, animeringsföretaget som gett liv till såväl Tele2- Frank som till vampyreffekterna i ”Låt den rätta komma in”, köptes upp av Forestlight Entertainment blev flytten från det urväxta tegelhuset i Eriksdal ett faktum. Hela mediekoncernen skulle nu sitta tillsammans i nybyggda Monopolet på Söder i Stockholm.

 • Komplett serverhall på två månader

  Som chef för IT-avdelningen på bilsäkerhetsföretaget Autolivs huvudkontor i Stockholm, var Mikael Marbenius uppdrag solklart när kontoret skulle flytta till nya, helrenoverade lokaler ett kvarter bort:
  att få ett nytt serverrum på plats.

 • IT-flytt gav oväntade resultat

  När konsultföretaget Ansvarsbesiktning AB skulle flytta till nya och större lokaler anlitade de Coromatic som tidigare levererat utrustning till deras serverhall. Företaget hade vuxit kraftigt vilket medfört att deras IT-infrastruktur blivit mer avancerad och komplex. Förutom att uppgradera och säkra sin IT-utrustning, ville de att Coromatic skulle ta det totala ansvaret för hela IT-flytten.

 • Helt grönt datacenter

  När kommun, landsting och näringsliv i Växjö gick ihop för att
  skapa en gemensam datacenterlösning blev resultatet grönt
  och redundant från topp till tå. En lösning som går hand i hand
  med Coromatics vision om att alltid ta tillvara på de resurser
  som finns och att hitta kreativa lösningar för att skapa en
  hållbar utveckling inom branschen.

 • Datacenter på kärnkraftsområde

  Ringhals hade vuxit ur sitt datacenter från 80-talet, det levde inte heller upp till många av de nya regler för datacenter-säkerhet som kärnkraftsområdet idag kräver. Under tre års tid gjordes en noggrann utredning, där beslutet blev att både renovera den gamla hallen – och att bygga en ny. Det blev starten på ett vanligt datacenterbygge, på ett alldeles ovanligt säkerhetsområde.

 • En av Sveriges största infrastruktursatsningar

  Lunds universitet kommer snart att stå som värd för världens främsta forskningsanläggning inom synkrotronljus. Nu byggs det nya laboratoriet MAX IV som tillhör Sveriges största infrastruktursatsningar någonsin inom forskning med en budget på cirka tre miljarder kronor.
  Projektet möjliggörs tack vare mer än 25 års framgångsrik forskning på det befintliga laboratoriet MAX-lab. Coromatic har fått förtroendet att designa, bygga och säkra all kritisk datakommunikation för den nya forskningsanläggningen MAX IV.

 • Bra, brett och långsiktigt

  Två datorhallar blev en när SkiStar centraliserade sin drift och placerade en toppmodern datorhall i Åre. Med ett högt satt miljöfokus har SkiStar och Coromatic byggt en datorhall som på ett innovativt sätt utnyttjar den naturliga omgivningen.

 • Avbrottsfri kraft och kyla

  Rigshospitalet Glostrup är Danmarks största och högst specialiserade sjukhus. Inför en utbyggnad på 20 procent av sjukhuset har de valt att anlita Coromatic som partner för design, konstruktion, underhåll samt drift av sjukhusets nya kraft- och kylanläggning.