HR Business Partner med ansvar för talent management

Vill du arbeta med att attrahera, rekrytera och behålla branschens bästa medarbetare? Är du dessutom en talangfull HR Business Partner? Coromatic söker nu en HR Business Partner med ansvar för talent management. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Bromma. Du kommer att rapportera till HR chefen i Sverige. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Coromatics mission är att hjälpa våra kunder att säkra deras kritiska verksamhet 24/7 och att bygga ett Coromatic som attraherar, utvecklar och intresserar branschens bästa medarbetare. Inom HR har vi en central roll att bidra till att målen uppnås. I din roll som HR Business Partner ingår ett särskilt ansvar för Coromatics strategiska talent management initiativ. Du kommer att ha ett nordiskt perspektiv inom talent management och i det ingår att: • Stärka vår rekryteringsstrategi och ansvara för att utveckla och implementera en effektiv och professionell onboarding och introduktion. • Utveckla och implementera en strategisk kompetensutvecklingsprocess, etablera Coromatic Training Platform samt förstärka vår Performance Management process. Som HR Business Partner kommer du att arbeta i nära samarbete med en eller flera av våra affärsområden i Sverige. Du utgör ett viktigt stöd åt organisationen för att uppnå strategier och affärsmål samt att implementera vår people & culture strategi. Ditt jobb kommer att innebära allt från projektledning av bolagsövergripande processer till att arbeta med förändringsarbete. I rollen som HR Business Partner kommer du att arbeta med allt från rekrytering, kompetens- och organisationsutveckling till arbetsmiljö, rehabilitering, comp & ben och arbetsrätt. Sökord: HR generalist, HR specialist, Talent Manager, Talent Management.

Din kompetens och personlighet

Vi ser att du har en akademisk examen med inriktning på PA eller motsvarande och 3–5 års erfarenhet i rollen som HR Business Partner eller liknande. Dina erfarenheter har gett dig kunskaper om HR processer/områden såsom talent management, rekrytering, arbetsrätt, avtal, lönerevision och performance management. Du har en god insikt om möjligheterna med marknadsföring via sociala medier och har erfarenhet av att leda olika HR projekt. Vidare är du en van användare av MS Office (Word, Powerpoint och Excel) och behärskar svenska samt engelska i såväl tal som i skrift. Dina styrkor är din kommunikationsförmåga och förmåga att samarbeta i team. Du har en hög inre drivkraft och förmåga att skapa resultat. Dessutom uppskattar du att arbeta strukturerat och metodiskt och kan omsätta strategier till praktisk verklighet. För dig går laget före jaget och du vill alltid bidra till att helheten fungerar.

Vi erbjuder

Vår ambition är att erbjuda dig stimulerande utmaningar i arbetet, ett ständigt lärande och en inkluderande arbetsmiljö. På HR avdelningen finns kollegor som delar med sig av kunskap, hjälper varandra och där alla känner sig betydelsefulla för att laget ska lyckas.

Önskar Du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Petra Fryxell på Poolia, 08 555 652 25, petra.fryxell@poolia.se. Sista ansökningsdag den 24:e januari.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Coromatic
Coromatic säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för våra kunder, vi räddar liv genom oavbruten drift 24/7, och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan.

Företagets kunder finns inom en mängd olika branscher som exempelvis bank och finans, sjukvården, försvaret och många andra organisationer där tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation är avgörande.
Coromatic erbjuder rådgivning, underhåll och service. Vi designar, bygger och driver våra kunders tekniska infrastruktur med fokus på energieffektivitet. Coromatic har mer än 500 anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5000 företag i Norden. EQT är huvudägare till Coromatic.