Prime shelter

Coromatics Prime shelter är en av tre prefabricerade grundmoduler, som anpassas utifrån kundens behov. Modulen är byggd för en problemfri drift i alla klimat inklusive öken, arktiskt eller tropiskt klimat. Det är en mycket lätt och ekonomisk prefabricerad byggmodul, som ger kundens utrustning en skyddad och kontrollerad miljö i form av exempelvis en bredbandstuga eller elcentral. Den är lämplig för användning inom både försvar och telekom.

Prime shelter i olika konfigurationer

Prime shelter kan levereras i olika konfigurationer, från en enkel basvariant, till en komplett fullständigt installerad lösning, och i olika utformningar för att motsvara kundens säkerhets- och transportbehov:

  • Stenfasad – Prime shelter stoneface.
  • Accomodation shelter och Commando shelter – riktar sig till kunder inom försvarsbranschen. De olika byggnadsmodulerna kan exempelvis innehålla utrustning för sovrum, kontor, maskinrum, utbildningslokaler eller matsal. I vårt Accommodation shelter kan olika rumsfunktioner sammanlänkas till en praktisk och funktionell lösning med hög trivselfaktor.
  • Bullet protection – speciellt utformad för att klara kulor av olika kaliber. Extra skydd för kundens teknik- och telekomutrustning.
  • Burglar protection – speciellt utformad för att klara avancerade inbrottsförsök. Extra skydd för kundens teknik- och telekomutrustning.

Designad utifrån sandwichstruktur enligt ISO

Prime shelter i dess olika konfigurationer är designad utifrån en sandwichstruktur på en ISO-ram, vilket ger en robust och lättransporterad enhet. Den modulära byggmodulen är byggd i kompositmaterial och går att få EMC-skyddad och kontrollerad för att skydda el-, radio- och telekomutrustning. Utvändigt kan den förses med olika rostskyddade fasader.

Alla installationer och genomföringar utförs enligt kundens önskemål. Prime shelter är konstruerad och tillverkad enligt ISO 9001 och ISO 14001.