Prefabricerade datacenter

Coromatic kan erbjuda en one-stop-shop för prefabricerade datacenter och egen tillverkning av nordisk kvalité med global räckvidd samt internationell projektledning. Vi tar helt enkelt nordisk IT-säkerhet och business continuity ut i världen. Coromatic har utvecklat ett koncept där vi kundanpassar modulära prefabricerade datacenter. Vi designar dem utifrån varje kunds behov och de förutsättningar som följer med den exakta plats som anläggningen ska slutmonteras på – oavsett om den ligger i Ghana, Nepal eller någon annanstans.

På senare år har efterfrågan på modulära konstruktioner ökat på grund av dess flexibilitet och korta leveranstider och för att de kan placeras var helst i världen som datacenterkapacitet behövs.

Modulärt

Coromatic kan nu erbjuda egen tillverkning av prefabricerade datacenter. Våra lösningar är anpassningsbara, säkra och ger kundens teknik de bästa förutsättningarna. Coromatic strävar alltid efter att hålla en hög kundanpassning samt en hög kvalitet på våra shelter-lösningar.

Våra prefabricerade lösningar bygger på sandwichteknologi i kompositmaterial. Det innebär att materialet i konstruktionerna trots sin lätthet är väderbeständigt i alla klimat.

Vi utgår från tre basmoduler; Prime shelter, Smart shelter och Safe shelter, som sedan anpassas i olika varianter utifrån kundens krav på t ex säkerhet, klimat och användningsområde. Förutom prefabricerade datacenter och olika typer av säkra och tåliga teknikhus samt bredbandskiosker, erbjuder vi även t ex ställverks- och transformatorkiosker samt mobila mastmoduler.

Våra modulära byggmoduler lever upp till högt ställda säkerhetskrav och används därför också för militärt bruk. EMC-shelter (RÖS), Accomodation shelter och Commando shelter är Coromatics spetsprodukter för försvar och internationella fredsbevarande uppdrag.

Vi tillverkar också olika typer av shelters för telekomsektorn. De kan användas för såväl tillfälliga som permanenta lösningar och byggs upp helt efter kundens önskemål. Vindkraftsutrustning är ett annat användningsområde för våra modulära byggmoduler.

Alla våra prefabricerade datacenter byggs i kompositmaterial.

Kontakta oss

Prefabricerade datacenter

Prefabricerade datacenter

Coromatic kan erbjuda en one-stop-shop för prefabricerade datacenter och egen tillverkning av nordisk kvalité med global räckvidd samt internationell projektledning. Vi tar helt enkelt nordisk IT-säkerhet och business continuity ut i världen. Coromatic har utvecklat ett koncept där vi kundanpassar modulära prefabricerade datacenter.

 • Läs mer om

  Kyla

  Behovet av kylning är en direkt konsekvens av den energi som förbrukas i datacentret, men kylning kräver också energi.

 • Läs mer om

  Säker kraft

  Kraftförsörjning handlar om att skydda verksamheten mot både korta och längre avbrott, samt att hela tiden skydda IT-utrustningen.

 • Läs mer om

  Kommunikation

  Fastighetens kabelsystem är helt avgörande för att upprätthålla kommunikation mellan ett företags IT-system.

 • Läs mer om

  Service & Support

  Det finns inga genvägar. En förutsättning för en säker driftmiljö är noggrant och preventivt underhåll inom fastställda ramar.