Prime shelter

Prime shelter

Coromatics Prime shelter är en av tre prefabricerade grundmoduler, som anpassas utifrån kundens behov. Modulen är byggd för en problemfri drift i alla klimat inklusive öken, arktiskt eller tropiskt klimat. Det är en mycket lätt och ekonomisk prefabricerad byggmodul, som ger kundens utrustning en skyddad och kontrollerad miljö i form av exempelvis en bredbandstuga eller elcentral. Den är lämplig för användning inom både försvar och telekom.

Olika konfigurationer
Prime shelter kan levereras i olika konfigurationer, från en enkel basvariant, till en komplett fullständigt installerad lösning, och i olika utformningar för att motsvara kundens säkerhets- och transportbehov:

 • Stenfasad – Modulen finns också med stenfasad, Prime shelter stoneface.
 • Accomodation shelter och Commando shelter – riktar sig till kunder inom försvarsbranschen. De olika byggnadsmodulerna kan exempelvis innehålla utrustning för sovrum, kontor, maskinrum, utbildningslokaler eller matsal. I vårt Accommodation shelter kan olika rumsfunktioner sammanlänkas till en praktisk och funktionell lösning med hög trivselfaktor.
 • Bullet protection – byggnadsmodulen är speciellt utformad för att klara kulor av olika kaliber. Den ger därför extra skydd för kundens teknik- och telekomutrustning.
 • Burglar protection – byggnadsmodulen är speciellt utformad för att klara avancerade inbrottsförsök. Den ger därför extra skydd för kundens teknik- och telekomutrustning.

Design

Prime shelter i dess olika konfigurationer är designad utifrån en sandwichstruktur på en ISO-ram, vilket ger en robust och lättransporterad enhet. Den modulära byggmodulen är byggd i kompositmaterial och går att få EMC-skyddad och kontrollerad för att skydda el-, radio- och telekomutrustning. Utvändigt kan den förses med olika rostskyddade fasader.

Alla installationer och genomföringar utförs enligt kundens önskemål. Prime shelter är konstruerad och tillverkad enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Kontakta oss

Prime shelter

Prime shelter

Coromatics Prime shelter är en av tre prefabricerade grundmoduler, som anpassas utifrån kundens behov. Prime shelter är byggd för en problemfri drift i alla klimat inklusive öken, arktiskt eller tropiskt klimat. Prime shelter är en mycket lätt och ekonomisk prefabricerad byggmodul, som ger kundens utrustning en skyddad och kontrollerad miljö i form av exempelvis en bredbandstuga eller elcentral. Den är lämplig för användning inom både försvar och telekom.

 • Läs mer om

  Kyla

  Behovet av kylning är en direkt konsekvens av den energi som förbrukas i datacentret, men kylning kräver också energi.

 • Läs mer om

  Säker kraft

  Kraftförsörjning handlar om att skydda verksamheten mot både korta och längre avbrott, samt att hela tiden skydda IT-utrustningen.

 • Läs mer om

  Kommunikation

  Fastighetens kabelsystem är helt avgörande för att upprätthålla kommunikation mellan ett företags IT-system.

 • Läs mer om

  Service & Support

  Det finns inga genvägar. En förutsättning för en säker driftmiljö är noggrant och preventivt underhåll inom fastställda ramar.