Pressmeddelande – Coromatic breddar serviceerbjudandet med hållbart bränsle – ingår avtal med Colabit

Coromatic, den ledande nordiska infrastrukturleverantören av robusta lösningar för att säkra kontinuerlig kraftförsörjning och datakommunikation, har tecknat ett avtal med bränsleleverantören Colabit Försäljning AB. Genom avtalet med Colabit breddar Coromatic sitt serviceerbjudande och kan nu leverera hållbart producerat, fossilfritt HVO100-bränsle till kundernas reservkraftsanläggningar.

Christopher Amnéus, VD Colabit Försäljning Group AB och Peter Neuberg, VD och Koncernchef Coromatic AB

 

På Coromatic strävar vi alltid efter att minimera miljöpåverkan, både i den egna verksamheten och i lösningarna vi levererar. Vi är därför mycket glada över avtalet med Colabit som säkrar tillgång till fossilfritt HVO100-bränsle för våra kunder. Avtalet stärker hållbarheten i vår affär eftersom miljöbränslet blir en del av vårt service- och underhållserbjudande, kommenterar Peter Neuberg, vd och koncernchef på Coromatic.

Coromatic är en ledande tillverkare och leverantör av reservkraftslösningar till många olika branscher, exempelvis sjukvård, datacenter, industri, kommuner och annan samhällskritisk verksamhet. Historiskt har reservkraftsanläggningar drivits av fossila bränslen men idag utformar Coromatic lösningarna för en mer hållbar framtid och fossilfritt HVO100 bränsle är numera standard. Dessutom kan äldre reservkraftaggregat anpassas till fossilfri bränsledrift. På detta sätt skapas en hållbar omställning, som säkerställs med heltäckande service- och underhållsavtal. Tack vare partnerskapet med Colabit blir fossilfritt bränsle nu en ny möjlig avtalsdel för Coromatics kunder.

Colabit har ett rikstäckande nät i Sverige, inklusive egen distribution och lagring. Detta är en stor fördel eftersom kunder nu får snabb och enkel tillgång till bränsle, på leveranstider som passar verksamheterna bäst.

Vi är glada att bli leverantör av fossilfritt bränsle till Coromatic. Genom att fler använder förnybara bränslen som fungerar i existerande motorer kommer omställningen till ett hållbart samhälle gå snabbare. Med avtalet bidrar Coromatic till omställningen samtidigt som de kan stärka och bredda sitt erbjudande – det tycker vi är mycket positivt, säger Christopher Amnéus, vd på Colabit Försäljning Group AB.

 

För mer information, kontakta:

Peter Neuberg, vd och koncernchef, Coromatic

peter.neuberg@coromatic.se | +46 73 432 51 18

Christopher Amnéus, vd Colabit Försäljning Group AB

christopher.amneus@colabit.com  | +46 73-978 09 59


Om Colabit

Colabit Försäljning Group AB ingår sedan 2021 i koncernen Greenbit S A. Colabit säljer förnybara och traditionella drivmedel av högsta miljöklass till både privatbilister och transportbolag. Colabit erbjuder leveranser till egen tank och genom ett rikstäckande nätverk av tankstationer. Huvudkontoret finns i Gävle. Colabit Sweden AB utvecklar sedan 2013 förnybara flytande drivmedel med målsättningen att etablera ett bioraffinaderi för produktion av fossilfri bensin, diesel och flygbränsle i Norrsundet norr om Gävle. Colabit Sweden äger ca 35% av Greenbit.  För mer information, besök https://colabit.se/.