Ann Wingård ny affärsområdeschef för datacenter på Coromatic

Coromatic, den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur för säker kraftförsörjning och datakommunikation, meddelar idag att Ann Wingård har utsetts till ny chef för företagets affärsområde inom datacenterlösningar. I sin roll kommer hon även att ingå i företagets ledningsgrupp.

Ann kommer närmast från en roll som operativ chef på co-locationföretaget Conapto. I denna roll har hon under flera år arbetat tillsammans med Coromatic som partner när det gäller datacentertjänster, erfarenheter hon nu tar med sig in i sin nya roll.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Coromatic. De har en unik position på marknaden som den stora men samtidigt lokala nordiska datacenterbyggaren. Mitt uppdrag är nu att tillsammans med all den kompetens som finns på Coromatic vara med och leda utvecklingen inom datacenterbranschen där mycket är på gång, inte minst inom hållbarhetsområdet, säger Ann Wingård.

Coromatic, som genom åren har designat, byggt och driftat hundratals datacenter och annan verksamhetskritisk infrastruktur, har på senare år haft en kraftig tillväxt inom datacenterområdet. Företaget levererar idag datacenterlösningar inom branscher som exempelvis bank och finans, sjukvården, försvaret och till många andra organisationer.

– Jag är mycket glad över att Ann börjar hos oss. Hennes djupa erfarenheter från datacenterbranschen i kombination med hennes ledaregenskaper kommer att vara värdefulla bitar när vi växlar upp vår datacenteraffär ytterligare. Att hon dessutom i sin roll på Conapto har varit kund till oss kommer naturligtvis ge oss många goda insikter och göra att vi ännu bättre kan förstå och leva upp till våra kunders behov och förväntningar, säger Åsa Wikensten, koncernchef för Coromatic Group.

Ann har även tidigare erfarenheter som CIO på Teleperformance och Anticimex samt . IT-Manager på Svensk Tidningstjänst. Hon sitter idag i styrelsen för Swedish Data Center Industry Association. Ann är utbildad civilekonom från Stockholms Universitet.

Ann tillträder den nya tjänsten under våren 2021.

För mer information, kontakta

Åsa Wikensten
+46 70257 71 72
Åsa.wikensten@coromatic.se

Presskontakt
Charlotte Geeber
+46 732 75 38 00
charlotte.geeber@coromatic.se

Om Coromatic
Coromatic säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för våra kunder, vi räddar liv genom oavbruten drift 24/7, och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan.

Företagets kunder finns inom en mängd olika branscher som exempelvis bank och finans, sjukvården, försvaret och många andra organisationer där tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation är avgörande. Coromatic erbjuder rådgivning, underhåll och service. Vi designar, bygger och driver våra kunders tekniska infrastruktur med fokus på energieffektivitet.

Coromatic har mer än 550 anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5000 företag i Norden. Coromatic är en del av E.ON koncernen. För mer information, vänligen besök www.coromatic.se.