Coromatic stolt partner till Conapto – finalist till DCD Energy Impact Award

Coromatic är mycket stolta över vårt samarbete med Conapto – som nu är nominerade till finalen vid DCD Energy Impact Award 2023 i London. Nomineringen baseras på utvecklingen av ett värmeåtervinningssystem, en lösning från Coromatic, för datacentret ”Stockholm 3 North”.

 

Vi önskar hela teamet på Conapto stort lycka till i finalen i London på onsdag!

– Det här framgångsrika initiativet är ett exempel på dedikerat partnerskap när det är som bäst. Kompetensen hos våra två företag i kombination har resulterat i betydande samhällsnytta. Den här typen av hållbara och innovativa projekt är kärnan i vårt breda utbud av lösningar, säger Thomas Wunger, Head of Datacenter Solutions.

 

Detaljerna

Conaptos värmeåteranvändningssystem på datacentret ”Stockholm 3 North” är för närvarande nominerat till det prestigefyllda Energy Impact Award vid DataCenterDynamics (DCD) Awards 2023. DCD Awards, som är känt för att uppmärksamma de mest utmärkta lösningarna inom datacenterprojekt hade rekordmånga bidrag, i 17 kategorier, i år.

 

Coromatic är stolt partner till Conapto – finalist till DCD Energy Impact Award

 

– Conaptos nominering i finalen är ett bevis på den banbrytande karaktären och resultaten av ”Heat Reuse-projektet”. Projektet och vår nominering hade inte varit möjligt utan Coromatics engagemang och kompetens, säger Håkan Björklund, VD, Conapto.

 

Projektets fokus på värmeåtervinning ligger i linje med branschens ökande inriktning mot hållbara lösningar. Genom att återanvända överskottsvärme som genereras av datacentret visar vi både miljöansvar och skapar ett riktmärke för andra att följa. Detta engagemang för innovation och effektivitet sticker ut i en kategori som syftar till att lyfta fram de mest framåtblickande tillvägagångssätten inom energibesparing.

 

Energy Impact Award: Uppmärksammar innovation inom energihantering

Kategorin Energy Impact Award är särskilt betydelsefull eftersom den uppmärksammar den avgörande roll som datacenter spelar i vårt moderna samhälle samtidigt som den lyfter fram vikten av hållbara och effektiva energimetoder. I takt med att datacenter fortsätter att växa i betydelse blir det av största vikt att ta itu med deras energiförbrukning. Detta projekt prisas för sina framåtlutade och effektiva lösningar. Projektets fokus på energieffektivitet och innovativa strategier för återanvändning av energi ligger i linje med branschens behov av förändring och den globala inriktningen på grönare teknik.

 

Bedömningsprocessen har involverat den största och mest mångsidiga expertpanelen i utmärkelsernas 17-åriga historia. Detta har inneburit en rigorös utvärdering av finalisterna. Att vara bland dem är inte enbart ett bevis på projektets höga tekniska kompetensnivå utan också på den positiva inverkan projektet kan ha på energidiskussionen inom datacenterindustrin.

Vinnarna koras vid en ceremoni i London den 6 december.

> Läs mer om DCD Awards här

> Så här säger Conapto