Coromatic bygger grönt datacenter åt Sungard Availability Services

Coromatic, den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur, s.k. Critical Facilities Solutions, meddelar idag att Sungard Availability Services har valt Coromatic som helhetsleverantör av det nya datacenter som företaget ska bygga i Sätra i södra Stockholm. Projektering och byggnation av det nya datacentret, som placeras i samma byggnad som företagets existerande datacenter, inleds omgående och ska vara klart i mars 2016. Coromatic valdes efter en öppen upphandling.


Reservkraft Sungard Availability Services

Nyckelfärdig lösning åt Sungard

— När vi nu utökar kapaciteten i vårt prisbelönta datacenter syd i södra Stockholm med ytterligare ett datacenter, föll valet på Coromatic, säger Håkan Björklund, vd för Sungard Availability Services i Sverige.

Coromatics förmåga att ta ett helhetsansvar från projektering, design och byggnation till service och underhåll var de viktigaste anledningarna till varför vi valde dem. Att deras leverans dessutom genomsyras av ett tydligt tänk kring energieffektivisering ligger helt i linje med vår filosofi att erbjuda våra kunder grön IT-drift rakt igenom.

Nytt datacenter med tillhörande kyla och kraft

Coromatics uppdrag består i att projektera, designa och bygga ett helt nytt datacenter om totalt 1000 kvm med tillhörande kyla och kraftförsörjning på en effekt om 750 kW. Datacentret ska lämnas över som en nyckelfärdig lösning i mars 2016.

Datacentret blir ISO-certifierat enligt 9001, 14001 och 27001 samt kommer erbjuda en PCI DSS-säkrad produktionsmiljö för företag med högsta krav på tillgänglighet, driftsäkerhet och miljöhänsyn. Just miljöhänsyn är något som det existerande datacentret i Sätra tidigare prisats för när det utsågs till årets gröna datorhall.

Coromatic har sedan tidigare samarbetat med Sungard Availability Services och bland annat byggt och servat företagets existerande datacenter i Sätra och Sollentuna.

— Det är mycket glädjande att vi återigen får förtroendet att bygga ett datacenter åt Sungard Availability Services, säger Thomas Wunger, landschef Sverige på Coromatic. Sungard Availability Services har en mycket tydlig strategi kring säkerhet, tillgänglighet och effektivitet. Det känns bra att kunna möta detta med rätt teknisk konfiguration och lösning.

För mer information, kontakta
Thomas Wunger, landschef Sverige, Coromatic
073-317 38 02
thomas.wunger@coromatic.se

Håkan Björklund
vd Sungard Availability Services, Sverige
0705-59 07 86
hakan.bjorklund@sungard.com
sungardas.se

 

Om Coromatic
Coromatic är den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur, s.k. Critical Facilities Solutions. Coromatic säkerställer att kundernas verksamhet fungerar utan avbrott genom att säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation. Företaget kan ta ett helhetsansvar från strategi och design till integration, underhåll och drift av Critical Facilities. Kunder är datacenters, sjukhus, industrier, offentliga verksamheter och huvudkontor.

Coromatic har drygt 500 anställda i Norden och har i dagsläget levererat lösningar och tjänster till företag i mer än 50 länder runtom i världen. Coromatic ägs av EQT tillsammans med medarbetarna.

Om Sungard Availability Services
Sungard Availability Services tillhandahåller drift- och återställningstjänster för affärskritiska system och data som hjälper företag att sina affärsmål och skapa tillgänglighet i alla situationer. Sungard AS erbjuder en infrastruktur av världsklass i Sverige via tre moderna, certifierade och miljövänliga datacenters.

Över 35 års expertis

Tjänsteportföljen är baserad på över 35 års expertis och innehåller Infrastruktur som tjänst (IaaS), managed services och colocation samt Online backup, Recovery som tjänst (RaaS) och Reservarbetsplatser. Sungard AS designar, bygger och driver affärskritiska IT-tjänster som hjälper kunderna att hantera komplexa IT-miljöer och skapa hög anpassningsförmåga samt redundans och tillgänglighet. Sungard Availability Services omsätter cirka 10 miljarder SEK och har över 7000 kunder och 3 000 medarbetare i USA, Europa och Asien.