Coromatic förvärvar Boxmodul

Coromatic, den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur i Norden, förvärvar det Piteåbaserade företaget Box Modul, som är en ledande leverantör av prefabricerade modulära konstruktioner för just verksamhetskritisk infrastruktur. Detta är det andra strategiska förvärvet som Coromatic gör i Norrland i år, vilket stärker bolagets närvaro och möjligheter i en geografiskt viktig och expansiv region. Tidigare i år förvärvade Coromatic Attacus Power i Östersund. Med BoxModul får bolaget nu också en närvaro i norra Norrland.

Coromatics erbjudande blir nu ännu mer omfattande med allt från design, konstruktion, underhåll och service av verksamhetskritiska anläggningar till att nu även omfatta leveransen av färdiga modulära enheter.

— BoxModul utgör en affärskritisk del av vårt erbjudande inom critical facilities, eftersom vi nu kan tillhandahålla ännu mer kompletta lösningar, säger Anders Tollsten koncernchef för Coromatic Group. BoxModul har en imponerande historik och är verkligen en av föregångarna inom ett segment som växer starkt. Dessutom är BoxModuls geografiska läge strategiskt viktigt för oss.

BoxModuls prefabricerade lösningar bygger på sandwichteknologi, det vill säga materialet i konstruktionerna är, trots sin lätthet, väderbeständigt oavsett klimat. BoxModuls kunder idag är främst datahallar och företag inom telekom- och försvarssektorn.

— Med Coromatic får vi ett väldigt starkt erbjudande och tillsammans har vi alla förutsättningar att växa säger Kjell Larsson, grundare och VD på BoxModul. Jag delar också uppfattningen Coromatic har, att norra Norrland är en väldigt spännande region för vår bransch där mycket sker inom området för critical facilities.

BoxModul har för närvarande 20 anställda i Piteå, där all tillverkning också sker. Efter sammanslagningen kommer Coromatic att ha 506 anställda i Norden.

För mer information, kontakta:
Anders Tollsten
Koncernchef Coromatic Group
0704 78 02 26
anders.tollsten@coromatic.se

 

Om Coromatic
Coromatic är den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur, s.k. critical facilities solutions i Norden. Coromatic säkerställer att kundernas verksamhet fungerar utan avbrott genom att säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation. Företaget kan ta ett helhetsansvar från strategi och design till integration, underhåll och drift av critical facilities. Kunder är datacenters, sjukhus, industrier, offentliga verksamheter och huvudkontor.

Coromatic har drygt 500 anställda i Norden och har i dagsläget levererat lösningar och tjänster till företag i mer än 40 länder runtom i världen. Coromatic ägs av EQT tillsammans med medarbetarna.

Om BoxModul
BoxModul tillverkar modulära konstruktioner för verksamhetskritiska anläggningar, så kallade critical facilities. De pre-fabricerade och kundanpassade modulerna tillverkas I sandwichmaterial; ett väderbeständigt material som klarar alla väder- eller klimatförhållanden. Kunderna är datahallar och företag inom telekom-och försvarssektorn. Företaget som har sin verksamhet I Piteå, har 20 anställda och omsatte under 2014 42 MSEK.