Coromatic förvärvar SARCIR och förstärker serviceorganisationen

Coromatic, den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur s.k. critical facilities, förvärvar det Göteborgsbaserade serviceföretaget SARCIR. Förvärvet innebär att Coromatic kraftigt förstärker serviceorganisationen i sydvästra Sverige, samt också kompetensen inom telekomområdet där SARCIR är ett av de ledande installations- och serviceföretagen i landet. Bolaget förvärvas från det privatägda investmentbolaget SA Invest AB.

— Vi förstärker nu Coromatic både geografiskt och kompetensmässigt. SARCIRs starka fäste på telekommarknaden är väldigt intressant för oss eftersom det är ett område som växer starkt inom critical facilities, kommenterar Anders Tollsten, koncernchef för Coromatic Group. Framför allt känns det bra att vi nu får en ännu starkare serviceorganisation från Piteå i norr till Malmö i söder.

SARCIR har haft verksamhet på den svenska marknaden sedan 1998. Bolaget har varit inblandat i många projekt genom åren både vad gäller byggnation av infrastruktur till tele- och mobilnäten samt service och underhåll. Spetskompetensen är inom strömförsörjning, reservkraft och kyla av anläggningarna, och bland kunderna finns flera av de ledande telekomoperatörerna.

Bolaget har i dagsläget 35 anställda med en geografisk närvaro på ett tiotal orter runtom i södra Sverige.

— Samgåendet med Coromatic känns väldigt naturligt och är drivet av att vi under flera års tid fått förfrågningar om vi kan hjälpa våra kunder med service och underhåll även i de norra delarna av landet, vilket nu blir en möjlighet, kommenterar Antti Piippo, delägare och vd i SARCIR.

SARCIR blir i och med förvärvet en del av Coromatics serviceorganisation, vilket betyder att verksamheten kommer att verka under Coromatics varumärke.

För mer information, kontakta:
Anders Tollsten, koncernchef Coromatic Group
Tel: 0704 78 02 26
anders.tollsten@coromatic.se

Om Coromatic
Coromatic är den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur, s.k. Critical Facilities Solutions. Coromatic säkerställer att kundernas verksamhet fungerar utan avbrott genom att säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation. Företaget kan ta ett helhetsansvar från strategi och design till integration, underhåll och drift av Critical Facilities. Kunder är datacenters, sjukhus, industrier, offentliga verksamheter och huvudkontor.

Coromatic har drygt 550 anställda i Norden och resten av världen och har i dagsläget levererat lösningar och tjänster till företag i mer än 50 länder. Coromatic ägs av EQT tillsammans med medarbetarna.

Om SARCIR

SARCIR AB har byggt och utfört underhållsuppdrag på infrastruktur åt telekomoperatörer på de fasta och mobila näten i närmare 20 år. Bolaget har ett komplett utbud av underhålls- och servicetjänster avseende telekominfrastruktur såsom strömförsörjning, reservkraft och kyla.  Huvudkontoret ligger i Göteborg, med lokala lagerenheter i hela södra Sverige. Bolaget har för närvarande 35 anställda.