Coromatic lanserar världens tystaste mobila elverk

Coromatic lanserar i dag världens tystaste mobila elverk. Med en bullernivå om endast 52 decibel är ljudnivån i elverket, som ingår i Coromtics produktserie Non Sonus, i nivå med en modern diskmaskin.

Det första elverket inom serien Non Sonus har en effekt om 100 kilovoltampere (kvA), och är framtaget för att möta behovet av tysta, smidiga och mobila elverk för tätbebyggda områden och andra ljudkänsliga miljöer. Kraven på att elverken ska vara tysta ökar och mobila elverk av den här typen används för en rad ändamål som exempelvis elnätsdrift, filmproduktion, vid konserter och sportevenemang.

— Behoven av smidiga och mobila elverk ökar inom en uppsjö av olika områden, samtidigt blir kraven på bullernivåerna allt hårdare. Med denna nya serie tysta mobila elverk adresserar vi båda dessa behov, säger Thomas Wunger, Sverigechef för Coromatic.


Coromatic Non Sonus, ljudlös reservkraft


Non Sonus, som är designad och tillverkad i Sverige

Non Sonus, som är designad och tillverkad i Sverige av Coromatics enhet som är specialiserad på reservkraft och avbrottsfri kraft, levereras som ett nyckelfärdigt elverk på en släpvagn. Ljudnivån hålls nere genom ett avancerat designarbete som bland annat innebär att överbyggnaden är konstruerad i Coromatics egna sandwichmaterial och att varvtalsstyrda elektriska fläktar har installerats.

En effekt av att det skyddande höljet är tillverkat sandwichmaterial istället för som brukligt metall, är att hela lösningen blir betydligt lättare. Dessutom är materialet extremt väderbeständigt vilket gör att problem med rost minimeras, Non Sonus levereras i rostskyddsklass C5 som standard.

Teknisk specifikation Non Sonus OSD C100 NS
Effekt: 100 kVA
Ljudnivå: 52 dB
Längd: 3685 mm
Bredd: 1310 mm
Höjd: 2080 mm
Cirkavikt inkl. bränsle: 3300 kg
Drifttid vid full last: Cirka 21 timmar

För mer information, kontakta:
Thomas Wunger, Sverigechef, Coromatic
Tel: +46 (0)73-317 38 02
thomas.wunger@coromatic.se

För bilder, maila press@coromatic.se

Om Coromatic
Coromatic är den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur, s.k. Critical Facilities Solutions. Coromatic säkerställer att kundernas verksamhet fungerar utan avbrott genom att säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation. Företaget kan ta ett helhetsansvar från strategi och design till integration, underhåll och drift av Critical Facilities. Kunder är datacenters, sjukhus, industrier, offentliga verksamheter och huvudkontor.

Coromatic har drygt 580 anställda i Norden och har i dagsläget levererat lösningar och tjänster till företag i mer än 50 länder runtom i världen. Coromatic ägs av EQT tillsammans med medarbetarna.