Coromatic levererar infrastruktur till TELE2s nya datacenter

Coromatic, den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur, s.k. Critical Facilities Solutions, meddelar idag att Tele2 valt företaget som leverantör av verksamhetskritisk infrastruktur till företagets nya datacenter. Inom ramen för avtalet ska Coromatic säkra kraftförsörjning, reservkraft och kyla till den nya anläggningen som byggs i Stockholmsområdet. Tele2 ställer mycket höga krav på hållbarhet, driftsäkerhet och robusthet.

Coromatic väljs som totalentreprenör

Coromatic valdes som totalentreprenör för kraftförsörjning, reservkraft. kyla och installationsgolv efter ett anbudsförfarande. Just möjligheten att kunna ta ett helhetsansvar, från design till installation, och samtidigt kunna leva upp till Tele2’s högt ställda krav på hållbarhet, ROI, snabbhet och var viktiga anledningar till att valet föll på Coromatic.

— Vi är stolta att Tele2, som en av Europas ledande telekomoperatörer, valt Coromatic som leverantör för att säkra driften av det nya datacentret, säger Thomas Wunger, landschef Sverige, Coromatic.

Datacentret, som kommer att ligga i en helt ny byggnad, skall vara färdigt för slutbesiktning i oktober 2016. Coromatic skall leverera och installera ett energieffektivt kylsystem med frikyla, kraftförsörjning med UPS: er för avbrottsfri kraft, och ställverk. Utöver detta skall Coromatic leverera en reservkraftsanläggning för att säkra driften vid elavbrott. Kylanläggningen, kraftförsörjningen och reservkraften byggs för kontinuerlig drift utan avbrott.

Om Coromatic
Coromatic är den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur, s.k. Critical Facilities Solutions. Coromatic säkerställer att kundernas verksamhet fungerar utan avbrott genom att säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation. Företaget kan ta ett helhetsansvar från strategi och design till integration, underhåll och drift av Critical Facilities. Kunder är datacenters, sjukhus, industrier, offentliga verksamheter och huvudkontor.

Coromatic har drygt 580 anställda i Norden och har i dagsläget levererat lösningar och tjänster till företag i mer än 50 länder runtom i världen. Coromatic ägs av EQT tillsammans med medarbetarna.

Om Tele2
Tele2 är en av Europas snabbast växande telekomoperatörer och erbjuder alltid kunder vad de behöver till ett lägre pris. Företaget har 16 miljoner kunder i nio länder. Tele2 erbjuder produkter och tjänster inom fast- och mobiltelefoni, bredband, datanät, kabel-TV, innehållstjänster samt M2M/IoT-lösningar. Ända sedan Jan Stenbeck grundade Tele2 1993 har bolaget varit en tuff utmanare till de gamla statliga monopolen och andra etablerade spelare. Tele2 är noterat på NASDAQ OMX sedan 1996. Under 2015 omsatte bolaget 27 miljarder kronor och presenterade ett rörelseresultat (EBITDA) på 5,8 miljarder kronor.

För mer information kontakta;
Thomas Wunger, landschef Sverige, Coromatic
Tel: 073-317 38 02
thomas.wunger@coromatic.se