Coromatic säkrar driften av SEBs nya kontor i Arenastaden

Coromatic kommer att säkra kraftförsörjning, reservkraft och datakommunikation i SEB:s nya kontor som just nu är under uppbyggnad i Arenastaden i Solna. Inom ramen för avtalet ska Coromatic, den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur, s.k. Critical Facilities Solutions, designa, bygga och serva infrastrukturen för SEB:s moderna, digitala bankverksamhet i den nya kontorsfastigheten.

Med flytten, som är en av de största kontorsflyttarna i Sverige de senaste 10 åren, samlar banken 4400 anställda som tidigare arbetade på företagets kontor i Rissne, vid Sergels Torg och på Magnus Ladulåsgatan i centrala Stockholm. Den nya kontorsfastigheten i Arenastaden är på totalt ca 100 000 kvm och inflyttning ska ske med start våren 2017.

— Som en av Sveriges största banker och en bank som ligger i framkant när det kommer till digital utveckling, har SEB mycket höga krav på tillgänglighet av både kraftförsörjning och datakommunikation. Att vi på Coromatic har fått uppdraget att säkra denna verksamhetskritiska infrastruktur är naturligtvis mycket glädjande och det bästa betyget vi kan få, avslutar Thomas Wunger, landschef Sverige på Coromatic.

För mer information kontakta;
Thomas Wunger, landschef Sverige, Coromatic
Tel: 073-317 38 02
thomas.wunger@coromatic.se