Coromatic säkrar travsportens TV-sändningar

Coromatic, som säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar, har designat och byggt Kanal 75:s nya datacenter. Som ett helägt dotterbolag till Aktiebolaget Trav & Galopp (ATG), ansvarar Kanal 75 för all produktion och alla livesändningar av trav och galopp i Sverige samt till ett 20-tal länder i världen. Årligen handlar det om flera tusen timmar livesändningar som konsumeras av miljontals människor. Detta gör företaget till ett av Sveriges ledande produktionsbolag inom sport.

– Kärnan i vår affär är att sända travsporten live. Oavsett om du tittar på tv eller live-streamar sändningarna via mobilen eller datorn är det helt avgörande att vår tjänst alltid är tillgänglig, säger Johan Eriksson, projektledare på Kanal 75.

Kanal 75 expanderar och förbereder sin verksamhet för den avreglerade spelmarknaden som träder i kraft 1 januari 2019. Företaget har växt ur sina tidigare lokaler på Solvalla travbana och har flyttat hela sin verksamhet till nya lokaler i Värtahamnen i Stockholm. I samband med flytten fick Coromatic uppdraget att bygga och säkra driften av ett nytt datacenter. I datacentret har Kanal 75 all teknik som behövs för att kunna producera och sända live.

– Spelmarknaden är som bekant under en stor förändring och i detta är det naturligt att vi ser på hur det påverkar vår affär och vilka nya möjligheter som dyker upp. Med datacentret på plats har specialisterna på Coromatic spelat en viktig roll i att skapa en modern och framtidssäkrad infrastruktur som bas för vår verksamhet, säger Johan Eriksson.

Coromatics uppdrag bestod i att designa och bygga datacentret, från väggar och golv till kyla och kraftförsörjning. För att säkra att produktionen och sändningarna kan fortsätta vid ett strömavbrott har Coromatic designat en lösning för reservkraft, en kombination av dieseldrivet reservkraftaggregat och UPS:er. Coromatic har även installerat en lösning för larm och övervakning och har byggt in redundans i datacentret. Lösningen är dimensionerad för att kunna byggas ut vartefter Kanal 75s affär förändras.

– Vi är mycket stolta över att ha fått förtroendet att bygga Kanal 75s nya datacenter, och vi ser fram mot ett långt samarbete, säger Thomas Wunger, Head of Data Denter Solutions på Coromatic. Trav är något som engagerar och skapar spänning för miljontals svenskar dagligen, att sändningarna ska fungera utan avbrott är givetvis helt avgörande.

För mer information, kontakta
Thomas Wunger, Head of Data Center Solutions, Coromatic
Tel: 073-317 38 02
Thomas.wunger@coromatic.se

Om Kanal 75
Kanal 75 AB är ett av Sveriges största och mest producerande mediabolag. Från tidig morgon till sen kväll, 365 dagar om året, producerar Kanal 75 TV- och Internettjänster i travets och galoppens tjänst. Praktiskt taget all trav och galopp i svensk TV produceras i dag av eller på uppdrag av Kanal 75 samt allt innehåll till ATG.se. Företaget är ett helägt dotterbolag till ATG. För mer information, vänligen besök www.kanal75.se.

Om Coromatic
Coromatic säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för våra kunder, vi räddar liv genom oavbruten drift 24/7, och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan. Företagets kunder finns inom en mängd olika branscher som exempelvis bank och finans, sjukvården, försvaret och många andra organisationer där tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation är avgörande. Coromatic erbjuder rådgivning, underhåll och service. Vi designar, bygger och driver våra kunders tekniska infrastruktur med fokus på energieffektivitet. Coromatic har mer än 500 anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5000 företag i Norden. EQT är huvudägare till Coromatic.

Besök oss på www.coromatic.se.