Coromatic satsar på rådgivningstjänster för ledningsgrupper

EQT-ägda Coromatic Group, idag nordiskt marknadsledande inom verksamhets-kritiska anläggningar, siktar på global tillväxt. Marknaden är under stor förändring och genom att lansera strategiska rådgivningstjänster för beslutsfattare bidrar Coromatic aktivt till att stärka beslutsprocessen hos nationella och internationella verksamheter.  Advisory Services ger strategiskt stöd i verksamhetskritiska frågor.

Beslut kring verksamhetskritiska anläggningar bör tas på ledningsnivå

— Beslut kring verksamhetskritiska anläggningar bör tas på ledningsnivå och strategisk rådgivning inom området kommer vara avgörande för många företags vidare tillväxt. Coromatic är ett viktigt företag i EQT:s portfölj och initiativet är ett naturligt steg för det svenskgrundade nordiska företagets internationella expansion, säger Jannik Kruse Petersen, Investment Advisor to EQT Expansion Capital II.

I dagens uppkopplade värld förutsätts ledningen ha tillgång till korrekt information och kunna leda sin verksamhet oavsett tid på dygnet eller geografisk plats.

Att vi blivit alltmer beroende av IT och mobilitet är en självklarhet idag

— Att vi blivit alltmer beroende av IT och mobilitet är en självklarhet idag. Däremot tänker man inte alltid på att detta leder till krav på ständig tillgång till en robust infrastruktur i form av kraft och kommunikation. Vårt jobb är att hjälpa kunderna att på bästa sätt sänka kostnader och öka effektiviteten i deras hantering av verksamheten, säger Göran Egnell, tillträdande chef för Coromatic Advisory Services.

Göran Egnell har arbetat som management­konsult och verksamhetschef under mer än 20 års tid och kommer senast ifrån det internationella konsultbolaget Knowit med verksamhet i Norden, Baltikum och Tyskland. Hans huvudinriktning är verksamhets­styrning med specialisering inom IT och säkerhet.

— Görans framgångar i att bygga upp internationella rådgivnings­verksamheter och hans kompetens inom verksamhetskritiska anläggningar gör honom till det naturliga valet för att stärka Coromatics närvaro hos kunders ledningsgrupper, säger Anders Tollsten, koncernchef på Coromatic Group.

För mer information kontakta;
Göran Egnell
Head of Advisory Services Coromatic Group
+46 (0)70-854 52 72
goran.egnell@coromatic.com


Om Coromatic
Coromatic är nordisk marknadsledare på att leverera lösningar för kritiska anläggningar för att garantera verksamhetens kontinuitet. Vi ser till att våra kunder kan lita på verksamhetskritisk infrastruktur. Vi erbjuder tillförlitlig verksamhet dygnet runt, veckans alla dagar, under hela livscykeln.

Coromatic ägs av EQT tillsammans med ledningen och medarbetarna. Coromatic har 418 anställda i fyra länder och omsatte 2014 cirka 1,2 miljarder SEK. Koncernens huvudkontor ligger i Bromma utanför Stockholm.