Coromatic uppgraderar ilaits datacenter

Coromatic, den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur för säker kraftförsörjning och datakommunikation, har fått uppdraget att uppgradera molntjänstföretaget ilaits datacenter med en helt ny typ av energieffektiv kylanläggning.

ilait, är en driftleverantör av olika moln- och hostingtjänster. Kunderna är it-tjänstleverantörer och operatörer som i sin tur paketerar och återförsäljer lösningarna till slutkund. Kunderna finns i hela landet och spänner från mindre, nischade aktörer till bolag med ett stort kundunderlag.

I takt med att företaget växer, ökar också behovet av att kunna skala upp datacentret, dock med minimal klimatpåverkan. Därför väljer nu ilait att uppgradera sitt datacenter med en högeffektiv kylanläggning som reducerar energiåtgången betydligt. Coromatic, som sedan tidigare har ett uppdrag att serva ilaits datacenter, har nu fått förtroendet att leverera och installera lösningen.

– Hållbarhet är en allt viktigare fråga för både våra partners och deras slutkunder, så vi tittar på alla delar i datacentret och vad som kan göras med mindre klimatpåverkan och där är kylanläggningen en av de viktigaste komponenterna för minskad energiåtgång, säger Ossian Madisson, CTO på ilait. Vi känner oss trygga att anlita Coromatic som är experter på det här området.

Förutom att kylanläggningen nu blir mer energieffektiv, så drivs hela datacentret på förnybar energi och anläggningens reservkraftaggregat körs enbart på biobränsle.

– Vi är förstås glada att kunna leverera detta till ilait och därmed bidra till att ännu ett datacenter kan drivas mer energieffektivt, säger Ann Wingård affärsområdeschef Datacenter på Coromatic.

För mer information, kontakta

Ann Wingård
+46 72 078 99 22
ann.wingard@coromatic.se

Om ilait

ilait är en driftleverantör av cloud och hosting som exklusivt vänder sig till partners. Partners är uteslutande it-bolag och operatörer i alla dess former. Detta gör det möjligt för oss att fokusera desto mer på drift och teknik eftersom våra partners i sin tur tar hand om relationen med, och supporten till, slutkunden. Tjänsteportföljen är en av marknadens bredaste och spänner från domänhantering (.com, .net, .se mfl) till rena infrastrukturkomponenter såsom virtuella/dedikerade servrar, lagring och colocation. Däremellan har vi också en uppsjö av nyckelfärdiga tjänster för e-post, backup, webb och mycket mer.

Om Coromatic
Coromatic säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för våra kunder, vi räddar liv genom oavbruten drift 24/7, och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan.

Företagets kunder finns inom en mängd olika branscher som exempelvis bank och finans, sjukvården, försvaret och många andra organisationer där tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation är avgörande.  Coromatic erbjuder rådgivning, underhåll och service. Vi designar, bygger och driver våra kunders tekniska infrastruktur med fokus på energieffektivitet.

Coromatic har mer än 550 anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5000 företag i Norden. Coromatic är en del av E.ON koncernen. För mer information, vänligen besök www.coromatic.se.