Pressmeddelande: Discovery säkrar livesändningar av Allsvenskan med reservkraft från Coromatic

Coromatic, den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur för säker kraftförsörjning och datakommunikation, har levererat en permanent lösning för reservkraft till Discovery Networks Sweden. Den nya lösningen säkrar en robust kraftförsörjning till Discoverys svenska funktioner och garanterar dess affärskritiska verksamhet, så som de viktiga livesändningarna av Allsvenskan i fotboll och senaste vinter-OS.

Discovery Networks Sweden, är en del av Discovery Networks, med rättigheterna till Allsvenskan och Superettan med 500 matcher per år, OS och många andra livesport­sändningar på Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, samt alla sändningar på Discovery Channel.

–För oss är det viktigt att aldrig missa en enda millisekund i de här viktiga liveproduktionerna och vår infrastruktur måste spegla detta. Med en ny permanent lösning för reservkraft på plats för vår svenska verksamhet har Discovery i Sverige nu en mycket säker och robust grund när det kommer till verksamhetskritisk drift. Projektet gick väldigt bra, trots en del utmaningar. Med Coromatic har vi en pålitlig och kompetent helhetsleverantör, som jag inte kan hylla nog, säger Mark Ellison, Engineering Director på Discovery Networks.

Discovery samarbetade med Coromatic redan när de satte upp den affärskritiska infrastrukturen för sitt nya gemensamma kontor i Stockholm 2018, vilket inkluderade bland annat serverrum och studios. De har sedan dess ett löpande samarbete med Coromatic som innefattar ett service– och underhållsåtagande för UPS, kyla, mobil reservkraft och annan kritisk infrastruktur. När det var dags att förbereda för de prestigefyllda olympiska sändningarna kontaktade man åter Coromatic för en mer permanent backupplösning för kraftförsörjning.

Projektet inleddes våren 2021. Det nya reservkraftsystemet togs först i drift inför sommar-OS 2021 och finjusterades sedan under senaste vinter-OS. Nu säkrar det de viktiga sändningarna av säsongens fotboll. Reservkraftprojektet omfattar:

  • Elinstallationer
  • En generator för reservkraft på 350 kVA
  • En bränsletank (diesel genset 24-hour)
  • Ventilation
  • Design
  • Projektledning
  • Löpande service och underhåll

Beläget i källaren i en befintlig betongbyggnad var projektet inte utan utmaningar. För att leva upp till stränga krav på ljudnivåer från generator och kylutrustning var ljudisolering och vibrationsreducering viktiga överväganden. Här skapades en ljudisolerad betongbarriär samt ett skyddande rum-i-rummet.

–Att ha varit en liten del av det jättelika OS-maskineriet känns hedrande. Förutom att tillhandahålla reservkraftslösningen hade vi servicetekniker i jour under sändningarna från spelen. Jag får gåshud när jag tänker på att Coromatic på sitt sätt bidrog till att den svenska publiken kunde se Nils van der Poel vinna guld i TV – live och utan ett endaste avbrott. Nu har Discovery en stabil infrastruktur på plats också för den viktiga pågående fotbollssäsongen, konstaterar Ann Wingård, Head of Data Center & Connected Workplace på Coromatic.

För mer information, kontakta:
Ann Wingård
ann.wingard@coromatic.se
+46 720789922

Om Coromatic
Coromatic säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för våra kunder, vi räddar liv genom oavbruten drift 24/7, och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan.

Företagets kunder finns inom en mängd olika branscher som exempelvis bank och finans, sjukvården, försvaret och många andra organisationer där tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation är avgörande. Coromatic erbjuder rådgivning, underhåll och service. Vi designar, bygger och driver våra kunders tekniska infrastruktur med fokus på energieffektivitet.

Coromatic har 700 anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5 000 företag i Norden. Coromatic är en del av E.ON koncernen. För mer information, vänligen besök www.coromatic.se.