Fortlax väljer Coromatic när företaget bygger sitt tredje datacenter

Coromatic, den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur, s.k Critical Facilities Solutions, har fått i uppdrag att bygga och leverera ett nyckelfärdigt datacenter till datacenteraktören Fortlax. Fortlax datacenter, med digital placering mitt i världen och fysisk placering i Piteå, är norra Sveriges ledande datacenteraktör. Företaget har sedan tidigare två datacenter men mot bakgrund av en stor efterfrågan och med kunder som exempelvis BMW ska Fortlax nu expandera med ytterligare ett datacenter i Piteå.

– Vi ser en stor efterfrågan från både svenska och internationella kunder och det är mot bakgrund av detta som vi nu genomför denna jättesatsning, säger Anders Berglund, vd för Fortlax. Vi vet ju vilka fördelar vårt geografiska läge ger oss och vi har därför en målmedveten strategi att positionera vår verksamhet och lyfta fram våra unika fördelar. Bland annat det kalla klimatet som minskar energiförbrukningen för kylning och vår erfarenhet av att hjälpa stora internationella kunder.

Det nya datacentret kommer att ligga i anslutning till ett av de tidigare datacentren.  Anläggningen på 1300 kvm kommer att ha 3,6 MW effekt, plats för 140 datarack och byggas med högsta skyddsklassning. Förutom att leverera datacentret nyckelfärdigt ska Coromatic ansvara för service och underhåll genom sin lokala serviceorganisation i norra Sverige.

 

­­

– I Coromatic har vi hittat en internationellt erfaren partner som har kommit att bli en strategiskt viktig resurs i hela byggnationen av datacentret. Att de dessutom har en stark lokalt förankrad serviceorganisation skapar trygghet för den långsiktiga driften och underhållet av anläggningen, säger Anders Berglund.

Designen och byggnationen av datacentret har redan inletts och anläggningen kommer att vara redo för drift under sommaren 2018.

– Vi är mycket stolta över att få vara en del av Fortlax fortsatta framgång som i grunden handlar om hårt arbete och en stark drivkraft, säger Thomas Wunger, ansvarig för datacenter på Coromatic. Vi har arbetet tätt samman med Fortlax för att designa och optimera datacentret så att det på bästa sätt stöttar företagets specifika behov och drar bäst nytta av det geografiska läget och de möjligheter som det ger för energieffektivisering av datacentret.

För mer information, kontakta

Thomas Wunger, Head of Data Center Solutions, Coromatic

Tel: 073-317 38 02

Thomas.wunger@coromatic.se

www.coromatic.se

Anders Berglund, vd för Fortlax

Tel: 070-349 29 21

Anders.berglund@fortlax.se

www.fortlax.se

Om Fortlax
Fortlax är norra Sveriges ledande datacenter med tre anläggningar i världsklass strax utanför Piteå. Vi är personliga rådgivare och hjälper företag att växa med hjälp av smarta IT- och molntjänster. Vi lagrar data i anläggningar av högsta säkerhetsklass på en plats där gjorda riskanalyser visar på extremt liten risk för naturkatastrofer. Dessutom driver vi alla våra anläggningar med 100 % grön energi och nyttjar naturlig kyla stora delar av året. Mer information www.fortlax.se.

Om Coromatic
Coromatic är den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur, s.k. Critical Facilities Solutions. Coromatic säkerställer att kundernas verksamhet fungerar utan avbrott genom att säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation. Företaget kan ta ett helhetsansvar från strategi och design till integration, underhåll och drift av Critical Facilities. Kunder är datacenters, sjukhus, industrier, offentliga verksamheter och huvudkontor.

Coromatic har drygt 530 anställda i Norden och har i dagsläget levererat lösningar och tjänster till företag i mer än 50 länder runtom i världen. Coromatic ägs av EQT tillsammans med medarbetarna.

Besök oss på www.coromatic.se.