Hållbar datacenterutveckling – går tillväxten att förena med klimatmålen?

Reflektioner från vår VD Åsa Wikensten

 

Hösten har gjort sitt intåg med full fart och lite krispigare väder! Jag hoppas ni alla haft en fin och avkopplande sommarledighet. Min sommar spenderades för andra året i rad i Sverige med fokus på sol, bad och umgänge med familj och vänner. En viktig skillnad från förra sommaren är att jag nu lärt mig uppskatta mitt närområde på ett helt annat sätt och att ta vara på de små, fina stunderna i vardagen.

Under september månad deltog jag i ett webinar med SDIA (Swedish Data Industry Association) om hållbara datacenter där intresset var stort. Hållbarhet i kritiska anläggningar, och särskilt inom datacenter, är verkligen i rampljuset och lär fortsätta att vara så. Vi på Coromatic har sen länge bestämt att vårt arbete i branschen inte ska behöva ske på bekostnad av miljön, det är ett åtagande vi tar på allvar. Missade du vårt webinar om Hållbar datacenterutveckling – går tillväxten att förena med klimatmålen?