Green Mountain

Reservkraft säkrar avbrottsfri drift

Green Mountain grundades 2013 och designar, bygger och driver världens säkraste datacenter. Ett av datacentren ligger i Rennesøy utanför Stavanger, och det andra finns i Rjukan i Telemark. Co-location är en trend som växer starkt, och Green Mountain planerar att bygga ett tredje datacenter inom en snar framtid.

 

Case study Green Mountain - Coromatic

 

Green Mountain har kunder inom flera segment, bland annat bank och finans, hälsosektorn och molntjänster. De lösningar som tillhandahålls är på en så hög säkerhetsnivå att de aldrig får drabbas av driftsavbrott.

 

Samarbetet med Coromatic

När Green Mountain planerade byggandet av datacentret visste de att de behövde en reservkraftsleverantör.

– Vi utvärderade olika leverantörer, och valet föll på Coromatic tack vare deras konkurrenskraft på marknaden och deras optimala tekniska lösning, säger Tor Kristian Gyland, vd på Green Mountain.

Eftersom datacentret byggdes från grunden krävde kunden en komplett leverans. Coromatic levererade därför en skräddarsydd lösning med rådgivning, projektledning, design och implementering av fem stora generatoraggregat med en total effekt på 12 500 kVA. Det kompletta erbjudandet var bekvämt och förutsägbart för kunden.

 

Case study Green Mountain - Coromatic

 

– Coromatic har specialistkompetens inom reservkraftsområdet, och våra lösningar säkrar kritiska funktioner i hela Norden. Reservkraft är ovärderligt om det skulle uppstå ett oväntat fel i datacentret. Det har varit ett privilegium att samarbeta med Green Mountain, säger Arild Jensen, försäljningschef.

Leveransen från Coromatic är en grundläggande del av vår kritiska verksamhet eftersom den säkrar de SLA-avtal vi har med våra kunder.

– Det finns många fördelar med att ha Coromatic som partner, bland annat deras förmåga att förstå våra affärsmässiga behov och välja rätt design utifrån våra strikta krav. Men det är också deras förmåga att leverera lösningen exakt enligt specifikationen. Det gäller inte bara överlämning och testning, utan även underhållet under hela livscykeln, säger Gyland.

 

Case study Green Mountain - Coromatic

 

Situationen idag

Coromatics lösning har fungerat optimalt och Green Mountain har haft 100 procent drifttid på båda datacentren sedan starten.

– Vi är mycket nöjda med leveransen från Coromatic och vi har nu en partner vi kan lita på. Att säkra en kontinuerlig strömförsörjning är det mest kritiska elementet i vår verksamhet. Vi är beroende av den kompetens och kvalitet som samarbetet med Coromatic ger oss, säger Gyland.


Case video

Coromatic säkrar verksamheten på Green Mountain genom att tillhandahålla pålitlig reservkraft 24/7.

– Styrkan med att ha Coromatic som partner är deras förmåga att förstå våra behov som kund och att vi får lösningar levererade efter våra önskemål, säger Tor Kristian Gyland, CEO på Green Mountain.