Pressmeddelande: Peter Neuberg ny koncernchef och vd för Coromatic

Coromatic, den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur för säker kraftförsörjning och datakommunikation, har anställt Peter Neuberg som ny koncernchef och som vd för den svenska verksamheten. Peter, som närmast kommer från en roll som vd på SEHED Byggmästargruppen, har mer än 20 års erfarenhet från byggbranschen med ledande roller inom Skanskakoncernen samt som vd för JM Entreprenad.

– Peters erfarenheter matchar våra behov perfekt med den position vi har just nu där marknaden är glödhet inom våra lösningar för reservkraft och datacenter. Vi behöver nu växa den interna kostymen för att klara efterfrågan, och samtidigt jobba väldigt nära våra kunder och marknaden för fortsatt tillväxt. Här har Peter det ledarskap som krävs för att ta oss vidare på den resan, kommenterar Anette Blücher tf. vd för Coromatic och vd för E.ON Infrastruktur.

Coromatic som fokuserar på att designa, bygga och drifta verksamhetskritisk infrastruktur som datacenter och reservkraftslösningar, finns idag i Sverige, Norge och Danmark. Ambitionen framåt är att ta bolaget vidare till fler marknader, ett uppdrag som kommer att ligga på den nye vd: n.

–   Jag är förstås väldigt hedrad över att få ta mig an det här uppdraget. Coromatic är i en otroligt spännande bransch med ett erbjudande som är centralt för den snabba digitaliseringen av samhället. Jag ser också att det finns stora synergier avseende utvecklingen inom byggbranschen vad gäller samverkan, arbetsmetoder och inkludering av medarbetare. Det är bland annat erfarenheter kring detta som jag tar med mig i min nya roll, kommenterar Peter Neuberg.

Peter Neuberg tillträder som vd för Coromatic den 1 oktober.

För mer information kontakta:
Anette Blücher, Director Energy Infrastructure Solutions, Nordic
+46 70-300 61 25
anette.blucher1@eon.com

Peter Neuberg

+46 73-432 51 18

Om Coromatic
Coromatic säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för våra kunder, vi räddar liv genom oavbruten drift 24/7, och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan.

Företagets kunder finns inom en mängd olika branscher som exempelvis bank och finans, sjukvården, försvaret och många andra organisationer där tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation är avgörande. Coromatic erbjuder rådgivning, underhåll och service. Vi designar, bygger och driver våra kunders tekniska infrastruktur med fokus på energieffektivitet.

Coromatic har mer än 700 anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5 000 företag i Norden. Coromatic är en del av E.ON koncernen. För mer information, vänligen besök www.coromatic.se.