Pressmeddelande: Coromatic tecknar avtal om att förvärva Kristianstads Kylservice – ett växande specialistföretag inom kylteknik

Coromatic, en del av E.ON, och den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur för säker kraftförsörjning och datakommunikation, har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det svenska bolaget AB Kristianstads Kylservice med en samlad årsomsättning om cirka 80 miljoner kronor.

 

Förvärvet av Kristianstads Kylservice stärker Coromatics erbjudande inom kyla, värme och värmeåtervinning och tillför viktiga kompetenser inom helhetslösningar och teknisk design.

Kristianstads Kylservice med dotterbolagen Karlskrona Kylservice och KylEl i Kristianstad arbetar med kyla, värme, värmeåtervinning, elinstallationer, solcellsanläggningar och laddstolpar främst i Skåne, Blekinge, Småland och Halland. Bolaget som grundades 1957 av Knut Levin har idag 50 anställda, levererar helhetslösningar med produkter, service och underhåll, i första hand till företagskunder.

 

– Vi ser fortsatt goda tillväxtmöjligheter i de kombinerade verksamheterna. Coromatic har redan nu en bra kundbas och marknadsposition, och med produkter och tjänster från Kristianstads Kylservice i portföljen har vi stora möjligheter att skapa fortsatt tillväxt, fortsätter Peter Neuberg, vd och koncernchef Coromatic.

 

Vd i Kristianstads Kylservice, Tobias Levin, ser i Coromatic och E.ON starka industriella ägare, vilka ger bolaget större möjligheter att uppnå sina ambitioner.

 

– Vi känner varandra sedan många år, och vi är övertygade om att detta kan hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling. Vi får en finansiellt stark ägare som är angelägen om fortsatt positiv utveckling, och vi kan tillsammans med Coromatic erbjuda våra kunder och medarbetare en kontinuitet i hur vi driver verksamheten. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och från familjens sida känner vi oss trygga med valet att sälja till Coromatic, säger Tobias Levin.

 

Kristianstads Kylservice kommer att utgöra ett dotterbolag till Coromatic. Affären förväntas slutföras under maj månad.

 

För mer information, kontakta:

Peter Neuberg, vd Coromatic
peter.neuberg@coromatic.se
+46 73 432 51 18

 

Tobias Levin, vd Kristianstads Kylservice
tobias@kristianstadkylservice.com
+46 70 462 11 01

Tomas Levin