Reflektioner från vår VD

Reflektioner från vår VD Åsa Wikensten,

 

Coromatic CEO, Åsa Wikensten

Hösten har nu dragit igång med full fart! Jag hoppas ni alla har haft en underbar sommarledighet. Jag har spenderat sommaren med familj och vänner vid Mälarens strand och fyllt dagarna med bad, båtturer och utflykter i närområdet. För mig har det inneburit att jag återupptäckt vilket vackert land vi bor i och värdesätter än mer de vardagliga stunderna och de fina minnen vi skapar med nära och kära. Den insikten är för mig otroligt värdefull och jag är övertygad om att vi alla ibland behöver påminnas om värdet av det som faktiskt redan finns omkring oss.

I våras hoppades vi nog alla på att omvärldsläget under hösten skulle ha förändrats markant till det bättre. Även om vi i Sverige ser ut att gå mot en ljusare utveckling så ser det inte likadant ut överallt. Det rapporteras kontinuerligt om försämrade lägen i olika delar av världen.

För oss på Coromatic och i Sverige är det fortsatt av stor vikt att vi respekterar och följer de riktlinjer och rekommendationer som finns från såväl myndigheter som från oss som bolag då även utvecklingen i Sverige kan svänga snabbt åt andra hållet om vi inte fortsätter att agera lika ansvarsfullt som under våren.

Vi på Coromatic fortsätter att leverera tjänster och erbjudanden till våra kunder i linje med vår mission att säkra våra kunders kritiska verksamhet 24/7 och om det är något som blivit tydligt under den här pandemin är det vikten av att på ett tryggt sätt säkra samhällskritiska funktioner över tid med stabil tillgång av kraft och datakommunikation.

Några exempel som visar att våra erbjudanden är mer relevanta än någonsin. Vi har säkrat signalsystemet på Gröna Linjen. Merparten av alla Stockholmare är dagligen beroende av att tunnelbanan ska fungera och därför är drift och underhåll helt avgörande. E.ON väljer klimatsmart reservkraft från oss.

Vi arbetar hela tiden med att se hur våra lösningar kan minska påverkan på klimatet, därför är det naturligtvis mycket glädjande när kunderna ställer tuffa miljökrav i upphandlingarna. Vi har säkrat kraften av nytt automatiserad lager hos Mekonomen. Företag och organisationer behöver hitta en lösning för att framtidsäkra sina verksamheter mot både långa och korta elavbrott. Vi har också hjälpt Discovery Networks med verksamhetskritisk infrastruktur i deras nya kontor i Stockholm. Detta är några exempel på hur vi på Coromatic kan hjälpa till att säkra samhällskritiska funktioner över tid.

Jag ser fram emot en innehållsrik höst!

Hälsningar
Åsa Wikensten
VD Coromatic AB


Kontakta oss

Samtycke